کانون بازنشستگان انتظامی به عنوان حامیان اصلی بازنشستگان، مستمری بگیران و خانواده محترم آنها همواره تلاش دارند تا با بهره گیری از توان کانونهای استانها و دفاتر نمایندگی شهرستان ها، در مسیر رفع نیازها و مشکلات معیشتی و رفاهی و ارتقای کیفیت زندگی آنها گام بردارند. به منظور اطلاع شما عزیزان با مجموعه برنامه، خدمات و اقداماتی که در سال ۱۴۰۳ از سوی کانون بازنشستگان انتظامی استان کردستان انجام گرفته است، گفت و گویی با جناب سرهنگ عباس نظری رئیس کانون بازنشستگان استان انجام دادیم:
در ابتدا بفرمایید مهمترین برنامههایی که کانون استان کردستان در سال ۱۴۰۳ داشتند، چه بود؟
با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات و تبریک پیشاپیش سال نو خدمت تمامی پیشکسوتان گرامی به اطلاع میرساند در سال ۱۴۰۳، با عنایات خداوند متعال و مساعدتهای سردار ریاست محترم کانون بازنشستگان انتظامی جمهوری اسلامی ایران، معاونین محترم کانون، فرمانده محترم انتظامی استان، اداره کل ساتا استان، همکاران ما موفق شدند خدمات مناسبی را به بازنشستگان و مستمری بگیران انتظامی استان کردستان خصوصاً دیدار و سرکشی از پیشکسوتان و مستمری بگیران، پرداخت وام و کمک بلاعوض به نیازمندان، خصوصاً اعضایی که دارای مشکلات معیشتی، بیماران صعب العلاج و افراد زمین گیر همچنین توزیع سبد معیشتی و حمایت مالی به خانوادههای ایتام، برگزاری برنامههای ضیافت، تجلیل از پیشکسوتان، تعامل و هماهنگی با اداره کل تامین اجتماعی نیروهای مسلح استان در جهت پرداخت وامهای قرض الحسنه، جعاله و اخذ بلیط استخر، پیاده روی خانوادگی، برپایی موکب شهدای انتظامی در شهرستان سنندج در راستای ارائه خدمات به زائرین اربعین امام حسین (ع)، اعزام ۱۸ مرحله دوره تربیت و تعالی به مشهد مقدس با همکاری عقیدتی سیاسی انتظامی استان بصورت رایگان و اعزام اولین کاروان به کربلای معلی از جمله مهمترین برنامههای سال ۱۴۰۳ بود.
در بحث خدمات رفاهی و معیشتی چه اقداماتی انجام گرفته است؟
در سال ۱۴۰۳ با کمک و مساعدتهای دستیاری فرماندهی کل انتظامی در امور بازنشستگان، فرماندهی انتظامی استان کردستان، سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح استان، کانون بازنشستگان انتظامی ج. ا. ایران و مرزبانی استان، در سالجاری، کانون این استان از ۱۰۸۵ پیشکسوت بازنشسته و مستمریبگیر در سطح استان دیدار و دلجوئی بعمل آمد.
همچنین در ادامه برنامههای دیدار از بازنشستگان بستری در بیمارستان و منزل و اطلاع از مراحل درمان و نیازهای آنها، سرهنگ نظری در طول سال ۱۴۰۳ با حضور در بیمارستانها و منازل از ۳۶ پیشکسوت بازنشسته عیادت کرد و در جریان بیماری و وضعیت جسمانی این پیشکسوتان قرار گرفت.
در راستای تکریم و تجلیل از بازنشستگان، کانون بازنشستگان انتظامی استان کردستان با همکاری سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و فرماندهی انتظامی استان، با برگزاری ضیافت در مناسبتها و ایام خاص، از ۵۳۷ نفر در طول سال ۱۴۰۳ دعوت به عمل آورد.
در سال ۱۴۰۳ سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح استان با همکاری کانونهای سهگانه، مراسم جشن ازدواج آسان برای ۲۵ زوج (فرزندان دختر) خانواده اعضاء نیروهای مسلح استان برگزار نمود و به هر زوج هدایایی اهداء شد که تعداد ۸ زوج از آنها از اعضا وابسته فراجا بودند.
کانون بازنشستگان استان با هدف تکریم و حمایت از فرزندان ایتام، با همکاری فرماندهی انتظامی استان و سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح استان از ۷۰ خانواده ایتام نسبت به توزیع سبد معیشتی و حمایت مالی اقدام شد. همچنین به مناسبت ایام پربرکت ماه مبارک رمضان، ضیافت افطاری با حضور این عزیزان برگزار گردید.
در بحث خدمات مشاوره حقوقی و معاضدت قضایی، چه اقداماتی در سال ۱۴۰۳ انجام گرفته است؟
در سال ۱۴۰۳، کانون بازنشستگان انتظامی استان کردستان برابر تدابیر ابلاغی از سوی معاون حقوقی و معاضدت قضایی کانون بازنشستگان انتظامی ج. ا. ایران و با بهرهگیری از توان علمی و کارشناسی وکلای پایه یک دادگستری، ۸۶ مورد مشاوره، خدمات حقوقی و قضایی اعم از لایحه، درخواست تجدید نظر و اظهارنامه به اعضای محترم کانون کردستان ارائه داده است.
اگر امکان دارد گزارشی در حوزه توانمندسازی و ارائه وامهای مختلف اعم از توانمندسازی، حبیب بن مظاهر، کریم اهل بیت (ع) و... ارائه دهید؟
صندوق خیریه کریم اهل بیت امام حسن مجتبی (ع) در سال ۱۴۰۳ با هدف حمایت از نیازمندان، به تعداد ۴۵ نفر در مجموع مبلغ ۶۳۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال کمک بلاعوض اعطاء گردید ۱۴ نفر از اعضایی که با مشکلات مالی مواجه بودند در مجموع مبلغ ۹۸۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال وام قرض الحسنه پرداخت گردید.
تا پایان دیماه، به ۸۶۳ عضو صندوق حبیبابنمظاهر در سطح استان، وام قرضالحسنه در مجموع مبلغ ۲۲۴/۵۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال پرداخت گردید.
به تعداد ۵۲ نفر در مجموع مبلغ ۱۴/۷۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال وام قرض الحسنه ضروری، حواله بانک قرض الحسنه مهر ایران و بانک سپه پرداخت گردید.
همچنین در طول سال ۱۴۰۳ با معرفی اعضاء به سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح استان، تعداد ۶۱۸ نفر در مجموع به مبلغ ۲۲۴/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال وام توانمندسازی پرداخت شد و تعداد ۱۹۲ نفر در مجموع مبلغ ۸۵/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال وام جعاله را دریافت نمودند.
مسئولان کانون استان جلسات متعددی با معاونین فرمانده انتظامی استان، روسای کانون ها، روسای سابا، ساتا، مسئولان حوزه شهری و ... انجام میدهند. در سال گذشته چه جلسات مهمی داشتید؟
جهت ارائه خدمات مطلوب به پیشکسوتان و رفع مشکلات بازنشستگان، جلسات متعددی با فرمانده محترم انتظامی استان کردستان و معاونین ایشان، فرمانده محترم مرزبانی استان و همچنین با ریاست و معاونین ساتا و سابا استان، ریاست بیمه کوثر و فروشگاه اتکا استان برگزار گردیده است.
لازم به ذکر است تعداد ۴ جلسه قرارگاه تابان فرماندهی انتظامی استان به منظور بررسی و رفع مشکلات اعضای وابسته با حضور فرمانده انتظامی استان، معاونین فرماندهی انتظامی استان کردستان برگزار گردید.
در پایان ضمن تشکر، در خصوص برنامههای آتی کانون نیز توضیحاتی ارائه دهید.
انشاءالله با بهرهگیری از تمامی ظرفیتها و همکاری سایر دستگاهها و سازمانها، تلاش خواهیم کرد تا در سال پیشرو، خدماترسانی به عزیزان پیشکسوت و مستمریبگیران را نسبت به سال ۱۴۰۳ ارتقاء داده و اقدامات مؤثر و چشمگیری در این زمینه انجام دهیم و رضایت این عزیزان را جلب نماییم.
در پایان، لازم به ذکر است که در سال ۱۴۰۳، از طریق دستیاری فراجا در امور بازنشستگان، بهویژه در زمینه برنامه دیدار و دلجویی، کمکها و مساعدتهای بسیار ارزشمندی به استان کردستان ارائه نمودند که شایسته تقدیر و تشکر فراوان است. همچنین، پیگیریهای مستمر و دلسوزانه سردار آزادی، فرمانده انتظامی استان کردستان در این زمینه و اعتماد ویژهای که به کانون بازنشستگان دارند، قابل تقدیر و قدردانی است. این همکاریها نشاندهنده توجه ویژه به پیشکسوتان و تلاش برای بهبود وضعیت این عزیزان میباشد.