۱۵۶
سه‌شنبه ۰۶ اسفند ۱۳۹۸
تعداد بازدید: ۶۱۵۰

 

این مقاله فقط یک پیشنهاد برای شروع کسب و کار است و در صورت علاقه مندی به این کسب و کار نیاز است حتما مشاوره های لازم را با مبادی ذیربط داشته باشید

 

همگی کاکتوس را میشناسیم و امروزه در اکثر خانه ها و بخصوص اکثر دفاتر کاری و شرکت ها حداقل یک گدان کوچک کاکتوس به چشم میخورد! با توجه به استقامت و بردباری کاکتوس ها نسبت به شرایط محیطی حتی افراد پر مشغله یا تازه کار هم قادر به پرورش این گیاهان صبور خواهند بود.

حتما شما به عنوان دارنده ی یک ذهن پویا و فعال و کارآفرین، برایتان جرقه ایجاد شده که آیا میزان عرضه و تقاضا هماهنگ است ؟ تولیدکنندگانش چه وضعیتی دارند؟ وقتی این همه مشتری وجود دارد، حتما سود خوبی در این کار ایجاد شده و هزاران سوال دیگر که دراینجا به آن ها پاسخ میدهیم و در ادامه آموزش کاشت، پرورش و فروش کاکتوس را خواهیم داشت.

 

اولین و مهمترین مساله

میزان تقاضا بسیار بیشتر از عرضه است و به همین دلیل در چند سال اخیر، قیمت کاکتوس افزایش چشمگیری داشته است. اما مساله ناراحت کننده اینجاست که بخاطر تقاضای بسیار بالا عده ای اقدام به واردات قاچاق کاکتوس از عراق به ایران کرده اند که علاوه بر غیر قانونی بودن این کار، خیلی از آنها آلودگی های نباتی دارند که هم برای خود کاکتوس و هم سایر گیاهان بسیار خطرناک و مضر است!

*** این نکات برای افراد معمولی اخباری بد هستند که آنها را از ادامه دادن مسیر نا امید میکند، اما افراد باهوش به این فکر میکنند که :

تقاضای خرید کاکتوس که بالاست، میزان تولید داخل هم جوابگوی نیاز نیست، وارداتی ها هم که غیر قانونی و دارای آلودگی هستند!

در مطالب بخش ایده یابی گفتیم که شما باید مشکلات را پیدا و برای آنها راه حل پیدا کنید تا به سود برسید، ایده ی نشات گرفته از این مشکلات:

تاسیس گلخانه ای استاندارد(هرچند کوچک و در ابعاد خانگی!) و ثبت یک برند ایرانی اختصاصی کاکتوس و تبلیغات گسترده در فضای مجازی برای اطلاع رسانی در این باره بخصوص بخش آلودگی گیاهان وارداتی که هیچ برندی ندارند! (کسانی که اهل نگهداری گل و گیاه هستند بسیار برایشان مهم است که خود گیاه و گیاهان دیگرشان آلوده، مریض و دچار مرگ نشوند) پس قطعا برند سازی تان اگر روی اصول پیش روید جواب خوبی خواهد داد!

 

فروش کاکتوس

درباره اینکه کاکتوس را به چه قیمتی میخرید، چقدر هزینه دارد و چقدر میفروشید و چه سودی خواهید داشت، با توجه به تغییرات قیمت ها نمیتوان رقم دقیقی گفت چراکه اگر شما چند ماه بعد از انتشار این مطلب، مقاله را مطالعه کنید ممکن است تما قیمت ها جا به جا شده باشند اما چیزی که مشخص است، سود حداقل 50 درصدی اگر طبق اصول پیش روید در انتظارتان خواهد بود!

 

سود چندصد میلیونی با پرورش کاکتوس

تولیدکنندگان صنعت کشاورزی در فارس با کشت و تولید کاکتوس که به آبیاری اندکی نیاز دارد، سود مطلوبی از صادرات به دست می‌آورند که موجب رشد اقتصادی استان در حوزه کشاورزی بهینه می‌شود

یک کارشناس کشاورزی که در تولید و کشت کاکتوس موفقیت فراوانی به دست آورده است با تاکید بر اهمیت انجام و اجرای طرح‌های تولیدی در استان می‌گوید: وارد شدن به دنیای تولید یک محصول به مطالعه و تحقیق مناسب برای سودآور بودن نیاز دارد.

این کارشناس سال گذشته 300 میلیون تومان برای کشت کاکتوس هزینه کرد و در زمان فروش 800 میلیون تومان فروش داشت که سودی حدود 500 میلیون تومان در یک سال به دست آورد!

کاکتوس گیاه کندرشدی است و برداشت آن سالانه و برخی گونه‌ها نیز حتی یک و نیم سال بعد از کشت، برداشت می‌شوند!

کاکتوس گیاه کم توقعی است که براحتی امکان تکثیر و پروش آن وجود دارد . این گیاه به مراقبت چندانی نیاز ندارد و تنها با نور و آب و خاک مناسب رشد میکند . با این شرایط پرورش کاکتوس میتواند کسب و کار خانگی پر سودی باشد .

 

سرمایه مورد نیاز برای تکثیر و پروش کاکتوس

برای سرمایه‌گذاری در تولید و تکثیر این گیاه دوست‌داشتنی به‌عنوان یک کسب‌و‌کار خانگی نیاز به سرمایه آنچنانی ندارید. با سرمایه کمتر از ۳ میلیون تومان می‌توانید یک گلخانه کوچک راه‌اندازی کنید. به لحاظ فضایی که باید به این کار اختصاص دهید اصلا نگران نباشید چون از طریق قفسه‌بندی می‌توانید فضای مورد نیاز برای تولید این گیاه را پنج تا شش برابر افزایش دهید و از ارتفاع محل مورد نظر به‌خوبی استفاده کنید. مسئله تامین نور را هم می‌توانید از طریق تامین نور مصنوعی با استفاده از لامپ‌های کم‌مصرف مرتفع کنید.

 

طریقه کشت کاکتوس

گیاه کاکتوس به دلیل قابلیت‌ها و مشخصات ویژه‌ای که دارد می‌تواند در تولید گلخانه‌ای در زمینه کسب‌و‌کار‌های خانگی مورد توجه قرار گیرد‌. تقریبا انواع گونه‌های کاکتوس از طریق کشت رویشی قابل تکثیر است بنابراین به افراد توصیه نمی‌شود که به دنبال تکثیر بذری این گیاه باشند چرا‌که هم زمان‌بر است و هم نیاز به تخصص بیشتری دارد.
افرادی که قصد سرمایه‌گذاری در تولید این گیاه را دارند می‌توانند با کمی مطالعه اطلاعات خوبی را در این مورد‌ جمع‌آوری کنند و از روش‌های مرسوم تکثیر کاکتوس به‌ویژه روش قلمه‌زنی و پیوند استفاده کنند که بسیار ساده‌تر است‌. کاکتوس‌ها گیاهان مقاومی در برابر بیماری و کم‌آبی هستند اما باید نور کافی به آنها برسد بنابراین افراد باید به این نکته توجه ویژه‌ای داشته باشند‌. توصیه می‌کنیم که افراد در ابتدای کار به سراغ گونه‌های گران‌قیمت نروند چون باید سرمایه بیشتری را در کار وارد کنند و در صورت عدم موفقیت بهای بیشتری پرداخت خواهند کرد.

 

گلخانه کاکتوس

ویژگی گلخانه‌های نگهداری کاکتوس‌های بالغ

۱- رطوبت گلخانه: کاکتوس‌ها به دلیل متمایل بودن به بیماری‌های قارچی باید در محیط خشکی نگهداری شوند. بهتر است رطوبت گلخانه نگهداری کاکتوس‌های بالغ زیر ۵۰ درصد باشد. قارچ‌های بیماری زا به راحتی در محیط‌های گرم و مرطوب گسترش پیدا می‌کنند.

۲- دما: یکی از مهم‌ترین پارامترها در پرورش گیاهان دما می‌باشد. کاکتوس‌ها گیاهان مقاومی هستند و به خوبی دمای پایین و بالا را تحمل می‌کنند. ولی گلخانه کاکتوس‌ها باید دارای تجهیزاتی باشد که در فصل خواب اجازه کاهش دما به زیر ۵ الی ۱۰ درجه بالای صفر را ندهد و در تابستان نیز سعی شود دما در حدود ۳۰ تا ۴۰ درجه نگهداری شود. برای افزایش دما گلخانه باید مجهز به هیترهای مخصوص گلخانه و در گلخانه‌های خانگی مجهز به بخاری باشد. برای کاهش دما از فن، پد گلخانه و کولرهای مخصوص استفاده شود.

۳- نور: نور نیز مانند دما و رطوبت دارای اهمیت بسیار بالایی در پرورش کاکتوس‌ها می‌باشد. کاکتوس‌ها به نور زیادی احتیاج دارند. ولی نه نور بسیار شدید زیرا باعث سوختگی گیاه می‌شود. برای فیلتر کردن و کاهش نور شدید از شید های گلخانه‌ای و همچنین از نایلون‌ها یا صفحات پلی کربنات مخصوص استفاده می‌شود.

۴- جریان هوا: برای جلوگیری از ایجاد بیماری‌ها و همچنین هوای تازه برای کاکتوس‌ها باید گلخانه طوری ساخته شود که هوا به خوبی در آن جریان داشته باشد. کارگزاری فن‌ها در مکان‌های درست، ایجاد پنجره می‌تواند کمک زیادی برای تهویه هوا باشد.

۵- ورود حیوانات: گلخانه مخصوص کاکتوس‌ها باید به نحوی طراحی شود که از عبور حیوانات به خصوص جوندگان که می‌توانند خسارات زیادی برای گیاهان ایجاد کنند جلوگیری کند. همچنین در فصل گلدهی کاکتوس‌ها برای گرده افشانی اصولی و جلوگیری از هیبرید شدن گیاهان بهتر است حشرات به گلخانه وارد نشوند.

۶- بهداشت گلخانه: همان طور که در بالا توضیح داده شد کاکتوس‌ها به بیماری‌های مختلف حساس هستند بخصوص در مکان‌هایی که بهداشت رعایت نمی‌شود. گلخانه کاکتوس‌ها باید قابلیت شستشو و ضدعفونی داشته باشد.

۷- جنس گلخانه: گلخانه را سعی کنید از فلزات ضد زنگ مانند لوله‌های گالوانیزه درست کنید. برای پوشش گلخانه بسته به شدت نور و شرایط منطقه خود از پلاستیک‌های مخصوص یا صفحات پلی کربنات استفاده کنید. صفحات پلی کربنات دارای عمر بیشتری هستند و نور را به خوبی فیلتر می‌کنند ولی دارای قیمت بالایی هستند.

۸- ارتفاع گلخانه: ارتفاع گلخانه به منطقه بستگی دارد به عنوان مثال در مناطق سردسیر مانند آذربایجان به دلیل پایین بودن دما و برای اینکه در زمستان بتوان به راحتی گلخانه را گرم نگه داشت ارتفاع گلخانه باید کوتاه‌تر از مناطقی مانند جنوب کشور باشد.

۹- برای قرار دادن کاکتوس‌ها بهتر است سکو درست کنید، درصورتی‌که گلدان کاکتوس را مستقیم بر روی خاک قرار دهید امکان دارد ریشه از گلدان خارج شده و به داخل خاک نفوذ می‌کند که باعث ایجاد مشکلاتی برای گیاه خواهد شد. همچنین با ایجاد سکو شما تسلط بیشتری برای بررسی یا آبیاری و نگهداری گیاهانتان خواهید داشت.

۱۰- از ورود افراد متفرقه به گلخانه جلوگیری کنید. و برای جلوگیری از ورود بیماری‌ها به گلخانه از کفش و لباس مخصوص گلخانه استفاده کنید. همچنین محلی خارج از گلخانه برای تعویض گلدان و قرنطینه گیاهانی که تازه خودداری می‌شوند درست کنید تا از ورود بیماری‌ها به گلخانه جلوگیری شود.

توجه: نوعی کنه که همراه با کاکتوس‌های قاچاق وارد کشور شده است، کنه قرمز است که شیره گیاه را می خورد و باعث می شود رنگ آن تغییر کند، به تدریج باعث از بین رفتن کامل کاکتوس می شود. بعضی گلخانه‌ها به خاطر این آفت بین ۳۰۰ تا ۷۰۰ میلیون ضرر دیده اند پس مراقبت های بهداشتی و نکته خرید کاکتوس های مادر، از گلخانه های معتبر از ضررتان جلوگیری کنید.

اگرشما هم عاشق راه اندازی یک گلخانه هستید، اما سرمایه کافی برای تاسیس یک گلخانه بزرگ را ندارید ، فضا‌های کنار افتاده‌ای مانند حیاط، پشت بام می‌تواند در این روش دارای صرفه اقتصادی برایتان باشد. به عنوان مثال یک فضای صد متری از پشت بام منزلتان را برای راه اندازی یک گلخانه در نظر بگیرید.
اسکلت گلخانه را با چهارچوب فلزی بلند کنید، چون دوام بیشتری دارد و برای عایق آن بهتر است از پلاستیک‌های uv دار استفاده کنید. چرا که اشعه‌های آسیب رسان خورشید را دفع می‌کنند، در حالی که عایق‌های ساده زیر نور آفتاب خاصیت ذره بینی پیدا می‌کنند که برای رشد گیاهان به خصوص صیفی جات بسیار مضر است. این عایق‌های uv دارتفاوت قیمت چندانی با نوع پلاستیکی اش ندارد، اما درنتیجه کار نقش اساسی بازی می‌کند.


شرایط لازم گلخانه مخصوص کاشت بذر کاکتوس
گلخانه محیطی است کنترل شده که کشت و پرورش گیاهان در آن انجام می‌گیرد. گلخانه مخصوص کاشت بذر کاکتوس و ساکولنت باید دارای شرایطی باشد تا بتوان بیشترین راندمان تولید را دریافت کرد.

 

ارتفاع گلخانه
یکی از مهم‌ترین آیتم‌های تأثیر گزار ارتفاع گلخانه می‌باشد. گلخانه‌های که سقف بلندتری دارند (بیش از ۳٫۵ متر) بسیار مناسب‌تر از گلخانه‌هایی هستند که دارای سقف کوتاه هستند. شاید برای گرم و سرد کردن گلخانه‌های با ارتفاع بلند هزینه‌ای بیشتری صرف شود ولی میزان جریان هوا و همچنین نور دریافتی در این گلخانه‌ها بسیار مناسب‌تر خواهد بود.

 

پوشش گلخانه
از پوشش‌های مختلفی می‌توان استفاده کرد مانند نایلون یو وی یا پلی کربنات ولی باید توجه داشته باشید که نور شدید می‌تواند باعث کاهش راندمان شود حتماً از شید (توری مخصوص گلخانه) برای فیلتر کردن و کاهش نور استفاده کنید. نور شدید می‌تواند باعث عدم سبز شدن یا رشد کن جوانه‌ها شود. نور خیلی کم نیز باعث رشد علفی و از بین رفتن جوانه‌های کاکتوس می‌شود. میزان نور بستگی به نوع کشت و منطقه‌ای که گلخانه در آن قرار دارد بستگی دارد. به عنوان مثال در مناطق جنوبی کشور باید از شید با درصد بیشتری نسبت به مناطق شمالی کشور استفاده شود.

 

سیستم گرمایش و سرمایش
برای این منظور از هیتر، کولر، پد و فن استفاده می‌شود.

 

آموزش کاشت بذر کاکتوس در گلخانه
برای کاشت بذر کاکتوس و ساکولنت در گلخانه از دو روش می‌توان استفاده کرد. اول کاشت در سینی و دوم کاشت در کف گلخانه که هر یک از این روش‌ها دارای معایب و مزایایی هستند:
۱- کاشت بذر داخل سینی کشت:
در این روش بذرها داخل سینی‌های کشت تخت کاشت می‌شود. از سینی‌ها با عمق حدود ۵ تا ۱۰ سانت استفاده می‌شود یکی از سینی‌هایی که در بازار موجود می‌باشد و برای این کار مناسب است سینی کشت مخصوص نشاء برنج می‌باشد. این سینی معمولاً در سایزهای ۳۰ در ۶۰ سانتی متر در بازار موجود می‌باشد. در هر سینی می‌توان به طور میانگین حدود ۷۰۰ الی ۱۰۰۰ عدد بذر کاشت.

از معایب این روش می‌توان به هزینه بالای سینی، عمق کم برای بعضی گونه‌ها، از دست دادن سریع رطوبت و زهکشی نامناسب نام برد.

از مزیت‌های سینی کشت می‌توان به جابه‌جایی آسان، محیط کشت کنترل شده اشاره کرد.
روش کشت در سینی بیشتر برای کاشت در گلخانه‌های کوچک توصیه می‌شود.

ابتدا یک لایه ماسه ضدعفونی شده را در کف سینی‌ها به عنوان زهکشی ریخته و پیت ماس را بر روی آن می‌ریزیم. به جای پیت ماس می‌توان از ترکیب کوکوپیت و پیت ماس نیز استفاده کرد. اندازه ماسه‌های کف سینی بهتر است اندازه عدس باشید و عاری از خاک و آلودگی باشد. اگر سوراخ‌های کف سینی زیاد باشد نیازی به ریختن ماسه کف سینی نیست.

مرحله بعدی که بسیار مهم است مرحله ضدعفونی می‌باشد. کاکتوس‌ها در ابتدای سبز شدن به بیماری‌ها حساس هستند بخصوص به بیماری‌های قارچی پس حتماً در مرحله ضدعفونی نهایت دقت را داشته باشید.
برای ضدعفونی از یک سم قارچ‌کش مانند کاربندازیم یا توپسین و سم حشره کش مانند دیازینون استفاده می‌شود. از این سم‌ها با دو برابر دز استاندارد آماده می‌کنیم و بستر کشت را کاملاً خیس می‌کنیم طوری که هیچ جای خشکی باقی نماند. بعد از ۲۴ الی ۴۸ ساعت اقدام به آبشویی می‌کنیم تا سموم از بستر خارج شود.
پس از آبشویی می‌توان بذرپاشی را انجام داد. این کار بسته به مهارت با دست یا نمک دان انجام می‌شود. حتماً باید به گنه ای بذرپاشی انجام شود که بذرها با فاصله تقریباً برابر بر روی سطح بستر قرار بگیرند. بعد از بذرپاشی می‌توان به آرامی آب بر روی بذرها اسپری کرد. توجه داشته باشید بر روی بذرها خاک ریخته نمی‌شود و بذرها بر روی سطح خاک قرار می‌گیرند.

۲- کاشت بذر کاکتوس در کف گلخانه:
این روش کاشت بیشتر در کاشت در حجم زیاد و در گلخانه‌های بزرگ استفاده قرار می‌گیرد. ابتدا کف گلخانه را کرت بندی می‌کنیم، روش کاشت این روش نیز همانند کاشت در سینی کشت می‌باشد با این تفاوت که در این روش ابتدا در حدود ۱۰ الی ۱۵ سانتی‌متر ماسه می‌ریزیم سپس بستر کاشت را در حدود ۱۰ سانتی‌متر بر آن قرار می‌دهیم.

برای جلوگیری از بیماری‌ها بهتر است قبل از کاشت تمام قسمت‌های گلخانه مانند کف و دیوارها و سقف را ضد عفونی کنید.

 

شرایط محیطی لازم
۱- دما: برای سبز شدن بذر اکثر گونه‌های کاکتوس دمایی در حدود ۲۰ الی ۳۵ درجه سانتی‌گراد نیاز است. البته برای برخی گونه‌ها ممکن است این دما بالا یا پایین باشد مثلاً برای سبز شدن بذر انواع اچورا به دمایی ۱۰ تا ۲۰ درجه یا لیتوپس ۱۵ تا ۲۰ درجه نیاز است.

۲- رطوبت: تأمین رطوبت برای جوانه زنی بسیار مهم می‌باشد بخصوص در هفته‌های اول. برای سبز شدن اکثر گونه‌ها به رطوبت بالای ۷۰ درصد نیاز می‌باشد. برای تأمین رطوبت می‌توان از دستگاه‌های رطوبت ساز مخصوص گلخانه استفاده کرد و یا هفته‌های اول بر روی بسترها نایلون کشیده شود. در طول مدت سبز شدن حتماً خاک باید دارای رطوبت کامل باشد.

۳- نور: برای سبز شدن بذرها نور ملایم در هفته‌های اول کافی می‌باشد و بعد از سبز شدن کامل بذرها می‌توان مقدار نور را افزایش داد. در کل نور حتماً باید فیلتر شده و ملایم باشد و از تابش شدید نور آفتاب جلوگیری کنید.

 

مراقبت‌های بعد از سبز شدن بذرها
۱- قارچ‌کشی: جوانه‌های سبز شده را هر ۱۰ تا ۱۵ روز بهتر است قارچ‌کشی کنید. بعد از سه ماهگی کم کم فاصله قارچ‌کش را زیاد کنید. بهتر است هر چند هفته نوع سم قارچ‌کش عوض شود تا بهترین نتیجه را دریافت کنید.

۲- کوددهی: جوانه‌های کاکتوس تا سه ماهگی نیازی به کود ندارند و مواد غذایی مورد نیاز خود را از طریق خاک تأمین می‌کنند. ولی بعد از سه ماهگی برای تسریع در رشد می‌توان از کود استفاده کرد. برای کودهی از کودهای NPK ازت پایین و پتاس بالا و همچنین کود بیوبیست طلایی مارک اومکس انگلستان می‌توان هر دو هفته استفاده کرد. بهتر است کوددهی زمانی انجام شود که گیاه تشنه است تا به خوبی مواد غذایی را جذب کند.

۳- شن پاشی بستر: این مرحله نیز خیلی در سلامت و رشد جوانه‌ها تأثیر دارد. به این صورت که بعد از سه ماهگی در اطراف جوانه‌ها یک لایه ماسه اندازه حدوداً عدسی و ریزتر ریخته می‌شود. از مزیت‌های شن پاشی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
الف- کاهش رشد جلبک بر روی بستر.
ب- کاهش تبخیر رطوبت بستر در نتیجه آبیاری کمتر.
ج- کاهش فعالیت آفت‌هایی مانند مگس سیاه.
د- راست ایستادن جوانه‌ها درنتیجه رشد بهتر.

انواع گونه ‌های کاکتوس از طریق روش قلمه ‌زنی و پیوند قابل تکثیر هستند. تکثیر این گیاه از طریق بذر، به دلیل زمان بر بودن و نیاز به داشتن دانش تخصصی، پیشنهاد نمی شود.

خواب زمستانی و دوره استراحت گیاه، یکی از نیاز های اصلی پرورش گیاهان است.

کاکتوس‌ هایی که دوره خواب زمستانی را گذرانده باشند با شروع فصل گرما رشد بسیار بهتری خواهند داشت و اگر به سن گلدهی رسیده باشند شروع به گلدهی خواهند کرد.

 

کاشت بذر کاکتوس برای کسب درآمد

کاشت بذر کاکتوس و ساکولنت در ایران دارای درآمد خوبی است البته به شرطی که به صورت اصولی و با صبر و حوصله این کار انجام دهید. کاکتوس‌ها دارای رشد کمی هستند و برای اینکه بتوان کاکتوس را وارد بازار کرد بسته به نوع شرایط و نوع کاکتوس حدود یک تا دو سال زمان لازم است. البته بذرهایی مانند آدنیوم و نخل ماداگاسکار و انواع گونه‌های دیگر را می‌توان در کمتر از شش ماه وارد بازار کرد. همچنین یکی از روش‌های فروش در ایران به صورت خزانه است که کاکتوس را در داخل بستر و قبل از انتقال به گلدان به فروش می‌رسانند.

 

چه نوع کاکتوس بکارم تا سود داشته باشد
برای انتخاب کاشت بذر کاکتوس دو حالت وجود دارد اگر شما برای فروش در داخل بازار ایران یا منطقه خودتان کشت انجام می‌دهید بهتر است انواع گونه‌های مختلف کاکتوس و ساکولنت را کشت کنید تا تنوع بیشتری داشته باشید. در ایران فروش کاکتوس متنوع در حد خرده فروشی راحتر است.
ولی اگر به فکر صادرات گل و گیاه هستند حتماً توصیه می‌شود تک محصولی کار کنید یا اگر در حجم بالا کاشت انجام می‌دهید نهایت فقط چند مدل کار کنید تا هم نگهداری و ایجاد شرایط برای گونه کاشته شده راحت فراهم شود هم موقع صادرات به مشکل برخورد نکنید.

 

کجا می‌توانم کاکتوس‌هایم را بفروشم
در اکثر شهرهای ایران گلخانه‌های متعددی وجود دارد که گل‌فروشی می‌کنند و برای آنها تهیه کاکتوس از شرهای دیگر مانند کرج هزینه‌ای زیادی دارد از جمله کرایه راه که گاهی از خود کاکتوس گران‌تر می افتد شما می‌توانید با بازاریابی از گل‌فروشی ها تولیدات خودتان را در شهر یا شهرهای اطراف خودتان به راحتی به فروش برسانید. راه دیگر فروش ارتباط مستقیم با خریدار می‌باشد که به لطف شبکه‌های اجتماعی کار آسانی شده است.

 

مزایای کاشت بذر کاکتوس و ساکولنت
۱- نگهداری آسان، همان‌طور که می دانید نگهداری و پرورش کاکتوس‌ها بسیار آسان است نسبت به سایر گیاهان زینتی.
۲- نیاز به فضای گلخانه‌ای کوچک. برای کاشت بذر کاکتوس نیاز به گلخانه بزرگ نیست. حتی در منزل هم می‌توان این گیاه را پرورش داد.
۳- درصورتی‌که گیاه شما فروش نرود خراب نخواهد شد و بلکه به ارزش آن نیز افزوده خواهد شد.
۴- پرورش کاکتوس‌ها کار وقت گیری نیست و در کنار سایر کارها می‌توان به پرورش آن پرداخت.
۵- کاکتوس گیاه پرطرفداری است و دارای بازار بزرگی می‌باشد.

 

آموزش و شروع کار

برای اینکه کار پرورش گل و گیاه آپارتمانی را یاد بگیرید باید به سازمان فنی و حرفه ای بروید و دوره های آموزش کاربردی طراحی فضای سبز را بگذرانید. مدت این دوره ها 130ساعت و شش ماهه است. بعد از آموزش، نوبت به اجاره و یا خرید یک زمین برای احداث گلخانه می رسد. در واقع یکی از مهم ترین مراحل کارتان مرحله‌ی انتخاب زمین است. شما باید زمینی را برای این کار انتخاب کنید که خاکش آلوده به قارچ، ویروس و … نباشد و از نظر موقعیت، آب، نور، برق و … هم مشکل نداشته باشد. بهتر است برای انتخاب زمینی که می خواهید آن را برای شروع کارتان انتخاب کنید از یک کارشناس کشاورزی استفاده کنید.

 

مجوز ها
بعد از تجهیز گلخانه، برای گرفتن مجوز باید ابتدا به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مربوط مراجعه کنیم. مدارک مد نظر این سازمان را ارائه دهیم. این مدارک عبارتند از:

* سند مالکیت اعم از رسمی، قولنامه‌ای یا اجاره نامه شش ساله. قولنامه‌ها و اجاره نامه‌ها باید به تایید یک نهاد رسمی مثل شورای محل یا جهاد کشاورزی رسیده باشد.

* ارائه پروانه بهره برداری از چاه یا مدارک رسمی که نشان دهنده تامین آب مصرفی از قنات، چشمه، رودخانه، کانال باشد.

* ارائه نتیجه مثبت آزمایش آب مورد استفاده در گلخانه، از یکی از آزمایشگاه‌های معتبر استان.

* معرفی یک کارشناس کشاورزی برای همکاری در گلخانه‌هایی که سطح زیر کشت آن‌ها بیش از ۵۰۰۰ متر مربع باشد.

بدیهی است پس از آن که مدارک ارائه شده از نظر سازمان مورد وثوق قرار بگیرد و تاییدیه کارشناس بازرس از وضعیت اولیه گلخانه نیز به این سازمان ارسال شود، مجوز شما صادر خواهد شد.

 

سخن پایانی

هم اکنون پرورش دهندگان زیادی در سراسر ایران بخصوص استان های تهران، البرز، اصفهان و شیراز مشغول پرورش و کشت کاکتوس هستند که بسیار هم از درآمدشان رضایت دارند، پرورش کاکتوس کمی دیر به سود میرسد در شروع کار اما زمانی که سود ده شود قطعا خستگی تان در میرود و جواب صبرتان را به خوبی خواهید دید.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار استان ها